Софийският градски съд за четвърти път отложи разпоредителното заседание по делото срещу

...
Софийският градски съд за четвърти път отложи разпоредителното заседание по делото срещу
Коментари Харесай

Почти 5 години след ареста на Митьо Очите делото не може да започне

Софийският градски съд за четвърти път отложи разпоредителното съвещание по делото против Димитър Желязков - Митьо Очите, и още няколко души.

Причината за отлагането на съвещанието през днешния ден е неявяването на единия от подсъдимите, защото е трябвало незабавно да отиде в болница поради собствен непосредствен, постъпил в лечебното заведение, предава Българска телеграфна агенция.

При предходното правосъдно съвещание единият от подсъдимите - Иван Ангелов, ненадейно е постъпил с бактериална зараза в болница, което докара до отсрочване на делото.

Петият опит за старт на процеса ще бъде на 11 април. Тогава се чака да бъде подготвена и съдебно-медицинската експертиза на Димитър Желязков, обвързвана с настояването на отбраната да бъде изменена мярката за неотклонение на подсъдимия, който сега е под домакински арест.

Митьо Очите е упрекнат като началник на проведена незаконна група, занимавала се с изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати.

Прокуратурата твърди, че групата е работила от януари 2013 до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Желязков беше задържан в Турция през август 2018 година, няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото против групата не стартира в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР